20 deka babapiskóta v háztartási keksz
20 deka túró
1 deci tejszín
5 deka cukor
vaníliás cukor v fahéj
2-3 deci főzött kávé,
kakaó a tetejére
Elkészítés:
Egy nagyobb bögre (2-3 dl) kávét lefőzünk, és lehűtjük. A kekszet vagy babapiskótát egyenként belemártogatjuk. A túrót, a tejszínt, a cukrot, a vaníliás cukrot és egy pici fahéjat krémesre keverünk (mixelünk).
A tálaláshoz jusson eszünkbe a Róka és a gólya meséje is, vagyis olyan poharakat keressünk, amelybe szépen be tudjuk rakosgatni a hozzávalókat, majd könnyen ki tudjuk majd kanalazni az elkészült finomságot. Tehát a kiválasztott pohár legaljára kerül először a kávés babapiskóta (keksz), majd rá a krém és a legvégén a tetejére kakaót szitálunk.
ha szívesen kipróbálnál többféle tiramisu-változatot, akkor ajánlunk egy gyors mascarponés és egy gyümölcsös variációt is!