Hozzávalók:
(ez a mennyiség 2 kisebb kenyérformához, vagy egy 24-es tortaformához elég)
A tésztához:
- 40 dkg répa
- 30 dkg rizs- vagy kukoricaliszt (ha nem vagy gluténérzékeny, használj sima lisztet)
- 4 nagy tojás
- 20 dkg cukor
- 3 dl olaj
- 1 kisebb narancs leve és reszelt héja
- 5 dkg barna cukor
- 1, 5 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 1/2 teáskanál őrölt szerecsendió
- csipetnyi őrölt szegfűszeg
- csipetnyi só
A krémhez:
- 25 dkg mascarpone
- 3 evőkanál puha vaj
- 25 dkg porcukor
- 1 teaskanál vanília kivonat
- + zöld és narancssárga ételfesték

Elkészítés:
Két kisebb kenyérformát kikenünk zsíradékkal és belisztezzük.
A sütőt előmelegítjük.
Egy nagy tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a fahéjat, a szerecsendiót, a szegfűszeget és a sót.
A répát megpucoljuk, lereszeljük.
A cukrokat kikeverjük a tojásokkal.
Apránként adjuk hozzá az olajat, majd a narancs levét is.
Öntsük a nedves keveréket a szárazhoz, adjuk hozzá a narancshéjat és alaposan keverjük össze.
A tésztát egyenletesen osszuk el a két kenyérformában.
Süssük kb. 60 percig, vagy amíg a közepébe szúrt fogpiszkáló tisztán ki nem jön.
Míg a süti sül, habosra keverjük a krémsajtot és a vajat.
Kanalanként adjuk hozzá porcukrot, végül a vaníliát is.
Ezzel a krémmel kenjük be a tortát, ha már teljesen kihűlt.
A dekorációhoz kell egy kis kézügyesség, de nem ördöngősség!
Vegyünk ki két kis adagot a kész krémből, és színezzük az egyiket zöldre, a másikat naracssárgára.
Tegyük a krémeket kicsi zacskókba, majd vágjunk az aljukon egy apró lyukat és először a répákat nyomjuk a fehér krémre, majd jöhet a zöldje is.
Tipp: Ha krémesebben szereted, csinálj dupla mennyiséget a mázból, vágd félbe a tésztát és töltsd meg belül is.