KERTÉSZ GOFRI
Hozzávalók:
1 csomag svéd gofri
300 g túró
1 répa
10 cm póréhagyma
1 tálca zsázsa
50 g szárított vörösáfonya
Elkészítés:
- Hámozd meg és reszeld le a répát. Finoman szeleteld fel a póréhagymát. Vágd fel a zsázsát, majd keverd össze a répával és az újhagymával egy tálban.
- Készítsd elő a gofrikat a csomagoláson található utasításoknak megfelelően.
- Add a keverékhez a vörösáfonyát és keverd össze egy villával.
- Helyezz egy adag túrót a gofriszívekre. Tegyél rá a répás és hagymás salátából.
HALÁSZ GOFRI
Hozzávalók:
1 csomag svéd gofri
200 g marinált lazac
2 evőkanál durván őrölt mustár
20 cl tejföl
2 szál kapor
Elkészítés:
- Keverd össze a mustárt és a tejfölt egy tálban.
- Készítsd elő a gofrikat a csomagoláson található utasításoknak megfelelően.
- Helyezz egy szelet marinált lazacot a gofrikra. Tegyél rá a mustáros tejfölből és díszítsd egy szál kaporral.
Vörös áfonyás lazactekercsek – a svéd meglepetésfalatok
Egy kedves ismerősöm hazalátogatott Svédországból, és az apró ajándékok mellett néhány közkedvelt svéd recepttel is meglepett. Ennek az egészséges lazactekercsnek valószínűleg sokan fognak örülni. Ajánljuk vendégváró falatoknak, de akár az uzsonnás dobozok is örömmel befogadják ezeket a finomságokat.
FAVÁGÓ GOFRI
Hozzávalók:
1 csomag svéd gofri
300 g túró
80 g friss vörösáfonya
(vagy gránátalma mag)
2 szál friss menta
Elkészítés:
- Készítsd elő a gofrikat a csomagoláson található utasításoknak megfelelően.
- Helyezz egy adag túrót a gofriszívekre és tegyél rá vörösáfonyát. Díszítsd néhány mentalevéllel és már tálalhatod is!
Az adagok négy éhes szájra készültek, és az egész kész 20 perc alatt! Így már jöhetnek a vendégek! Jó étvágyat, jó bulizást!