- 40 deka makaróni
 - 30 deka gomba
 - pulykamell sonka v. bármilyen felvágott
 - sajt,
 - ketchup,
 - oregano,
 - kevés vaj
 
öntet:
- 2 tojás
 - 1 pohár joghurt v. főzőtejszín
 - kevés só
 
Makarónit sós vízben megfőzzük, hozzáadjuk a kockára vágott sonkát, a kockára vágott sajtot, és az előtte megdinsztelt gombát. Sózzuk, borsozzuk és egy hőálló edénybe tesszük. A tetejére vajat darabolunk, megszórjuk reszelt sajttal, ketchuppal meglocsoljuk, ráöntjük az öntetet, és végül megszórjuk oregánóval. 2oo fokon előmelegített sütőben kisütjük. Miután kivesszük a sütőből ismét megszórjuk egy kevés reszelt sajttal.
A csirkehúsos krumplifészek is egy remek különlegesség! Kipróbáltad már?