Hozzávalók:
fejenként 1-2 csirkecomb
2 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál ananász lé
2 evőkanál reszelt gyömbér
5 evőkanál szójaszósz
1 evőkanál méz
2 evőkanál balzsamecet
1 evőkanál cayenne bors
4 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
A pác hozzávalóit összekeverjük, a csirkecombokat ebben a pácban érleljük néhány órán át, ha van időnk, akár egy éjszakán át is. Faszenes grillen időnként megforgatva készre sütjük a combokat. A méz jelenléte a pácban fokozott figyelmet igényel, ne égessük meg a húst!
Nyakig a pácban – avagy a grillezés rejtelmei
Mit csináltok a hétvégén? Gyertek át, sütögetünk valamit a grillen, iszunk hozzá jó hideg fröccsöt, dumálunk egy jót, a gyerekek játszanak. Rendben? Akkor 7-re várunk benneteket! Sok családnál hangzik el ez a beszélgetés mostantól egészen október végéig, ameddig tart a grill szezon.