Hozzávalók:
3 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál vaj
1 evőkanál friss gyömbér reszelve
5-6 kardamommag
1 evőkanál őrölt koriander
5 gerezd finomra vágott fokhagyma
2 finomra vágott hagyma
2 friss chilipaprika szeletelve (nálam most őrölt chili)
250 ml paradicsompüré
1 doboz csicseriborsó konzerv leöblítve, leszűrve
1 doboz vörös kidney bab leöblítve, leszűrve
1 doboz fehér bab konzerv leöblítve, leszűrve
1 babérlevél
só, bors
egy csokor petrezselyem
Elkészítés:
Az olajat és a vajat felhevítjük, a hagymát, a chilit, gyömbért, kardamomot, koriandert, fokhagymát 7-8 percig pirítjuk rajta. Beletesszük a paradicsompürét, a babokat, a babérlevelet, és óvatosan kevergetve 15 percig főzzük. Sózzuk, borsozzuk, majd tálaláskor petrezselyemmel szórjuk meg. Friss pitával ellenállhatatlan.