
Hozzávalók:
1 bio leveskocka
2 szem közepes, vagy annál valamivel nagyobb krumpli
1 szál sárgarépa
opcionálisan kelbimbó, zöldborsó, brokkoli, tehát valami zöld mindenképpen
1 db salotta hagyma
1 csokor friss petrezselyem
1 nagy doboz sűrített paradicsom
só, bors, bazsalikom
levestészta
reszelt parmezán
olívaolaj
1 evőkanál liszt
1 nagyobb gerezd fokhagyma
Elkészítés:
A zöldségeket megtisztítjuk, kis darabokra vágjuk, majd az apróra vágott hagymát egy evőkanálnyi olívaolajon megpuhítjuk. Rádobjuk a kockára vágott krumplit, répát, félbe vágott kelbimbót, átforrósítjuk az olajban, majd felöntjük 2 liter vízzel. Sózzuk, borsozzuk, mehet bele a leveskocka is. Amikor a zöldségek még nem teljesen puhák, de már nem is kőkemények, hozzáadjuk a kis rózsákra szedett brokkolit is a levesbe, és ekkor tesszük bele a levestésztát is. Szívből ajánlom a csigatésztát ehhez a recepthez.
Közben a liszttel vékony rántást készítünk, ráöntjük a sűrített paradicsomot, belereszeljük a fokhagymát, és összepirítjuk a rántást. Egy kevés(!) hideg vízzel feleresztjük, hozzáöntjük a leveshez. Forralunk rajta egyet, és már lehet is tálalni reszelt parmezánnal és apróra vágott petrezselyemmel a tetején! Ha akad otthon egy üveg pesto, ne adj isten friss bazsalikom, amiből mi magunk készíthetünk pestót, azt is tehetünk a tetejére, fejedelmi lesz.
A legegyszerűbb olasz zöldségleves – férfiasan
Sok családban a férfi főz, mert nemcsak szeret, hanem tud is. És ha a férj még világjárt ember is, sok szuper recept lapulhat a tarsolyában. Jöjjön egy leves Márti főzni szerető párjától, szintén Olaszországból.