Hozzávalók:
- 20 deka szárított füge
- 20 deka mazsola
- 20 deka datolya
- 20 deka darált dió
- 10 deka darált keksz
- 20 deka cukor
- 2 dl víz
- 5 deka csoki
- 2 db nápolyi lap
Elkészítés:
A szárított gyümölcsöket feldaraboljuk. A vizet felforraljuk a cukorral, és amikor elkezd sűrűsödni, hozzáadjuk a csokit. A tűzről levéve belekeverjük a többi hozzávalót.
A 2 nápolyi lapot előzőleg nedves konyharuhába föltekerjük, hogy ne töredezzen meg a töltés közben. A krémet két egyenlő részre osztjuk, majd rásimítjuk az egyik, majd a másik felét a második lapra. Mikor megtöltöttük, ismét feltekerjük és most száraz konyharuhába tekerjük, hogy megdermedjen. Felszeleteljük, tálaljuk, és egy jó film alatt a végére járunk..
Mogyorókrémes kekszkosárkák – sütés nélkül
Már gyűjtögetjük az ünnepi alkalmakra azokat a finomságokat, amelyek gyorsan, sütés nélkül készülnek. Ezt az édességet gyerekjáték elkészíteni, ezért a lurkó is besegíthet a golyózásba.