Ha unod az eszpresszót, ezeket a kávékat mindenképp próbáld ki!
A kávézásnak itthon is nagy hagyománya van, azonban a legtöbben csak az „erős feketét” ismerik, esetleg egy kis tejjel és édesítővel kiegészítve. Kétség sem fér hozzá, hogy egy minőségi alapanyagból, jól elkészített eszpresszó képes mindent megadni, amit egy kávétól elvárunk, mégis vannak alkalmak, amikor jól esik belekóstolni valami újdonságba.
A fekete öves kávészakértők azt vallják, hogy a “fehér” koffeines italok alapja a minőségi kávé és a magas zsír- és fehérjetartalmú tej. Ebből kiindulva egy egyszerű tejeskávé is igazán különleges élményt nyújthat, de a barista mesterek tudománya nem áll meg itt: az egészen rövid espresso macchiato és a cortado, valamint az olyan, ízesített tejeskávék, mint a chai latte mind más és más igényeket elégítenek ki.
Aki ezekkel a receptekkel szeretné változatossá tenni a reggeleit, de nem akarja minden napját kávézókban indítani, annak a kávégép bérlés jó megoldás lehet. Mivel ezekkel a professzionális kávéfőzőkkel többféle italt készíthetünk, az irodai kávégép kihelyezés is népszerű módszer. A munkatársak is boldogabbak, ha kedvenc tejes italukkal kezdhetik a munkanapot!
Filterkávé
A hosszú, tea jellegű forró kávék kedvelői számára a kávéfőző bérlés remek alternatívája a filterkávé. Ez a kategória többféle eszközt foglal magába, amelyek kisebb-nagyobb eltérésekkel, de nagyon hasonló módon készítik kedvenc koffeines italunkat.
Közös vonásuk, hogy a kávékészítés során a – presszó kávénál világosabbra pörkölt, durvább szemcseméretű – őrleményt forró vízzel kell felönteni, majd várni, hogy a filteren keresztül lecsöpögjön az isteni, élénkítő kávé. Minden ilyen eszközhöz szükség van kiegészítő barista kellékekre, például filterre is.
Cold brew
A forró nyári napokon mindannyiunk megmentője a cold brew, ami a filterkávéhoz hasonlóan, azonban hideg eljárással, és ezáltal jóval hosszabb idő alatt elkészíthető ital. Mivel a cold brew készítése során a hőkezelés elmarad, a kávészemekben található anyagok nem oxidálódnak. Így egy sokkal lágyabb és selymesebb ízű kávét kapunk.
A kísérletező szellemű kávéfogyasztóknak a cold brew óriási teret enged a játszadozásra: jégkockával, tonikkal és naranccsal, a koktélozós hétvégéken pedig akár alkohollal is feldobhatjuk.
Ki ne örülne annak, ha minden nap éttermi minőségű fogásokat fogyaszthatna? Régen ez csak a kiváltságosok luxusa volt, de mostanra akár a hétköznapjaink részévé is válhat. Persze, ehhez kellenek olyan szolgáltatók, akik nem egyszerűen csak kiviszik a meleg ebédet, hanem odafigyelnek a minőségre is.
A mindennapi kávézás élménye kétségtelenül sokféle lehet. Valaki a gyors megoldásokat, mások a hagyományos módszereket részesítik előnyben. De vajon melyik a kedvezőbb választás, ha pénztárcánkat és környezetünket is számításba vesszük?
Alig akad olyan hölgy, aki élete valamely pontján ne látta volna vendégül élete párját vagy épp a legjobb barátait egy fantasztikus vacsora keretein belül. Persze alkalmasint nagyszerű élmény étteremben randevúzni, ahol semmiről nem kell gondoskodni, csupán jól kell választani.
Vajon hogyan tudjuk egész évben épségben tartani az immunrendszerünket? Pár évvel ezelőtt, amikor a koronavírus-járvány kitört, akkor szinte napi szinten foglalkoztunk vele, azóta azonban kicsit háttérbe szorult. Pedig mindenki szeretné elkerülni a fertőződést.
A gyulai kolbász szinte minden magyar család hűtőjében ott lapul, ennek ellenére sokan nem tudják, hogy az eredeti recept alapján otthon is elkészíthető. A mai cikkünkben eláruljuk, hogyan.
Az ételfogyasztás természetes módon társul az italfogyasztással, ezért az éttermek számára létfontosságú, hogy minden italféleséghez rendelkezzenek pohárral, hiszen a fogyasztási élmény kizárólag így lesz teljes. Különösen fontos ez a boroknál, ahol az ital élvezetéhez hozzátartozik annak megtekintése, megszagolása, kóstolása, ezekhez pedig megfelelő borospohárban kell szervírozni a nedűt.
Vannak napok, legyenek azok ünnepnapok vagy csak egy egyszerű hétköznapok, amikor valami igazán különleges finomságra vágyunk. Ilyenkor elvárható, hogy az édesség finom és szemet ingerlő is legyen, ha meg a legtöbb ételérzékeny is fogyaszthatja, az maga a csoda. Egy ilyen tej-, glutén- és cukormentes sütemény, a limekrémes zebratorta receptje, ami ráadásul a paleo étrendbe is tökéletesen beleilleszthető.
Az óceánok világnapján megjelenő exkluzív, sorszámozott Waterdrop üvegkulacs a tengerek jól ismert csodáit idézi, értékesítéséből pedig közvetlenül hozzájárul a fejlődő országok ivóvíz-ellátottságának növeléséhez.
A tudatos vásárlók fontos szempontnak tartják, hogy a polcokon lévő termékek és csomagolásuk, a logisztikai és az élelmiszer-termelési folyamatok átláthatóak legyenek, és hogy a minőségét nemzetközi szabványok tanúsítsák - ez derült ki a hazai üzletlánc megrendelésére készült átfogó év eleji kutatásból.
A nyári szezon közeledtével sokakban merül fel a gondolat, hogy érdemes lenne beszerezni egy új grillsütőt. De a választás már nem annyira egyértelmű. Rengeteg kérdés merülhet fel ennek kapcsán, amikre csak hosszas kutatás és kérdezősködés után kapunk választ. A következő cikkben bemutatjuk, hogy miért és kiknek érdemes egyáltalán gázos típusú kerti grillsütőben gondolkodnia.