Hozzávalók 4 éhes szájhoz:
- 60 dkg pulykamáj
- 2 db hagyma
- 80 dkg sütőtök
- 2 szál zöldhagyma
- 1 tk kakukkfű
- só
- bors
- olívaolaj
Elkészítés:
A hagymát megpucoljuk, felkarikázzuk. A májat megtisztítjuk és falatnyi darabokra vágjuk. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, rádobjuk a hagymát, néhányszor átkeverjük, és hozzáadjuk a májat. Kevés vízzel felöntjük, és 10-15 perc alatt megpároljuk. Közben borssal és kakukkfűvel ízesítjük. Sót csak a legvégén adunk hozzá.
Tárkonyos – citromos pulykaragu leves
Bár a hagyományos húsleves sok család kedvence, néha a klasszikusok helyett is lehet újítani. Ez a tartalmas leves épp annyira különleges, hogy ünnepi legyen, de épp olyan ismerős, hogy mindenki szeresse.
A sütőtököt meghámozzuk, kis kockára vágjuk. Gőzpárolóban vagy kevés vízben puhára pároljuk. A sütőtököt a májjal tálaljuk, karikára vágott zöldhagymával megszórjuk.