Hozzávalók:
- 6 púpozott ek porcukor
- 3 púpozott ek cappuccino por
- 3 dl habtejszín (tartós)
- 1 tojássárgája
- 1 cs vaníliás cukor
- 2 dl whiskey
Elkészítés:
Valamennyi hozzávalót jól keverd össze, majd tedd hűtőbe. Legalább 2-3 napig kell így érlelni. A végén akár le is szűrheted, mert a tejszín hajlamos a csomósodásra. Próbáld ki most, és ha ízlett, akár karácsonyi koccintásra is elkészítheted! Egészségünkre!
Citrusos pohárdesszert sörkísérőnek
Gyakran gondolják, hogy csak édes, nehéz, magas alkoholtartalmú sörökhöz lehet megfelelő desszertet kínálni. A nagy nyári melegben egy könnyű, citrusos, üdítően friss bajor stílusú búzasörhöz is készíthetünk csábító édességet, csak a megfelelő ízeket kell összeválogatnunk – olvashatjuk a Sörmitöbb oldalán, ahol az idei legjobb sörkorcsolyák receptjeit is megtalálhatjuk. Azt már én teszem hozzá, hogy nem kell feltétlenül nagy melegnek lennie, most is jólesik!