Gyors, finom és sokáig friss marad (ha marad).
Hozzávalók 24 darabhoz:
125 gramm margarin
150 gramm cukor
1 zacskó vaníliás cukor
2 tojás
250 gramm liszt
1 zacskó sütőpor
1 dl tej
1 üveg magozott meggy
10 dkg dió durvára vágva
1 tábla étcsoki
1 teáskanál fahéj
Az egész tojásokat a cukorral és vaníliás cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a puha margarint majd a krémhez keverjük a sütőporral és fahéjjal elkevert lisztet és a tejet.
A diót durvára daraboljuk, a csokit kis kockákra vágjuk és a tésztához adjuk. A meggyet alaposan csepegtessük le és a legvégén keverjük a tésztához.
A muffin formákba helyezzünk papír kapszlikat (muffin sütés céljára kapható kerek papírkosárkák) és kanalazzunk bele annyi tésztát, hogy legyen elég helye felnőni sütés közben: körülbelül a feléig töltsük.
200 fokos sütőben 15-20 perc alatt elkészül.
Ha nincs muffin formája vagy kevés az ideje egy kisebb méretű (kb.20X30 cm-es), kivajazott, lisztezett tepsibe terítse a tésztát és kihűlés után vágja kockára! Ez esetben hosszabb sütési idővel számoljon, kb.30-40 perc.
F-K. M.