Életforma.hu

GASZTRO

Itt az első nők számára fejlesztett kávé

Ha te is a női nemhez tartozol és reggelente első gondolatod a kávé, akkor ez az új márka tetszeni fog! 

Ha te is a női nemhez tartozol és reggelente első gondolatod a kávé, akkor ez az új márka tetszeni fog!

„WMNPWR – Ruanda büszkesége” – néven elindult hazánk első kifejezetten nőket megszólító prémium kávémárkája. A 100%-os arabica kávészemekből álló kávé a kelet-afrikai Ruandából származik, ahol teljes egészében nők felügyelik a kávétermesztést.

Ez a kávé teljes mértékben a nők ízlésvilágát tükrözi és minden szempontból a mi igényeinkre van szabva

– árulta el Mike Alexandra, a WMNPWR alapítója.

A közgazdász végzettséggel rendelkező családanya korábban a szakdolgozatához végzett egy kutatást. Csak ezután döntött úgy, hogy létrehozza a nők ízlésvilágának megfelelő kávékínálatot. A több mint háromezer fő megkérdezésével készült reprezentatív kutatás a nők kávéfogyasztásait vizsgálta. A felmérés tanulságos képet mutatott a magyar hölgyek kávéfogyasztási szokásairól, mivel a válaszadók több mint fele (56,21%) nyilatkozott úgy, hogy naponta többször iszik kávét. Azok száma is jelentős, akik mindennap legalább egy kávét (81,6%) hörpintenek fel. A kutatásban nagyon kevesen (6,86%) válaszoltak úgy, hogy nem fogyasztanak kávét.

A felmérés egy érdekes trendre is rávilágított, miszerint a magyar nők többsége általában nem „magában” issza a kávét, mert a legnépszerűbb kávéitalnak a hölgyek körében a tejeskávé (58,97%), illetve capuccino (47,42 %) tekinthető a beérkezett válaszok alapján. Ezzel szemben a kérdőívet kitöltők szűk hányada nyilatkozott úgy, hogy a presszókávét (33,38%), vagy a hosszú kávét (21,80%) részesíti előnyben. A kutatás egy fontos tényre is felhívta a figyelmet, miszerint a magyar nők 91,05%-a fontosnak tartja a kávé ízét és jelentős többségük (64,6%) szívesen kipróbálna új kávékat is.

Ez a kávé az első, nőknek készült kávéja

A kávé, amit nők készítenek nőknek

Így volt ezzel Mike Alexandra a WMNPWR kávémárka megálmodója is, de ő kifejezetten olyan kávéfajtára bukkant, amelyet kizárólag nők készítenek. A kelet-afrikai Ruandában a kávétermesztés ugyanis az ottani nők kezében van, akik kézzel válogatják szét a kávészemeket, illetve végzik el az összes munkafolyamatot. Éppen ezért a ruandai nők megbecsült tagjai a társadalomnak. A kávészemeket aztán magyar pörökölőüzemben pörkölik, hogy megőrizze a ruandai kávécserjék termésének zamatát.

A WMNPWR - Ruanda büszkesége - kávét úgy alkottuk meg, hogy a lehető legtöbb nő megtalálja benne a számítását. Inkább az ízvilágra, mintsem az erejére koncentráltunk, ezért pörköléskor is olyan metodikát alkalmazunk, amellyel az ízek maximálisan megőrizhetőek. Emiatt egy olyan végeredményt kapunk, amely selymesen kényeztet, ugyanakkor a koffein hatása sem marad el

-árulta el Mike Alexandra.

Az új kávémárka alapítójának azért esett a választása az arabica típusú ruandai kávéra, mert ez a fajta kávé szerte a világon nagy népszerűségnek örvend. Ezek a kávécserjék a tengerszint felett, több mint 1500 méteres magasságban, vulkanikus talajon virágzanak és hoznak terméseket. „A Ruandai arabica aromája közé tartozik a trópusi gyümölcs, banán és az eperdzsem, de ízjegyei között megtalálható a gyümölcsösség, amely leginkább a papayát, ananászt és a csokoládét hordozza magában” – tette hozzá a WMNPWR alapítója.

A WMNPWR egy olyan kávémárka, amit a közösségi finanszírozás kelthet életre. A különböző kiszerelésű ruandai szemes kávékat egyelőre a Brancson, hazánk első közösségi piacterén lehet megvásárolni ezen a linken. A márka első vásárlói ugyanakkor garantáltan hozzájárulhatnak ahhoz, hogy hazánk első, kifejezetten nők számára kifejlesztett kávéja sikertörténetté váljon és elindulhasson hódító útjára a magyar kávépiacon.

Ezt is olvasd el:


Prémiumételek házhoz: luxus vagy hétköznapi realitás?

Prémiumételek házhoz: luxus vagy hétköznapi realitás? 

Ki ne örülne annak, ha minden nap éttermi minőségű fogásokat fogyaszthatna? Régen ez csak a kiváltságosok luxusa volt, de mostanra akár a hétköznapjaink részévé is válhat. Persze, ehhez kellenek olyan szolgáltatók, akik nem egyszerűen csak kiviszik a meleg ebédet, hanem odafigyelnek a minőségre is.
Szemes vagy kapszulás kávé? Melyik a gazdaságosabb?

Szemes vagy kapszulás kávé? Melyik a gazdaságosabb? 

A mindennapi kávézás élménye kétségtelenül sokféle lehet. Valaki a gyors megoldásokat, mások a hagyományos módszereket részesítik előnyben. De vajon melyik a kedvezőbb választás, ha pénztárcánkat és környezetünket is számításba vesszük?
Nem csupán az ételről, a hozzá illő borról is érdemes gondoskodni!

Nem csupán az ételről, a hozzá illő borról is érdemes gondoskodni! 

Alig akad olyan hölgy, aki élete valamely pontján ne látta volna vendégül élete párját vagy épp a legjobb barátait egy fantasztikus vacsora keretein belül. Persze alkalmasint nagyszerű élmény étteremben randevúzni, ahol semmiről nem kell gondoskodni, csupán jól kell választani.
Immunerősítés felsőfokon: mire figyelj?

Immunerősítés felsőfokon: mire figyelj? 

Vajon hogyan tudjuk egész évben épségben tartani az immunrendszerünket? Pár évvel ezelőtt, amikor a koronavírus-járvány kitört, akkor szinte napi szinten foglalkoztunk vele, azóta azonban kicsit háttérbe szorult. Pedig mindenki szeretné elkerülni a fertőződést.
Készíts saját kezűleg gyulai kolbászt!

Készíts saját kezűleg gyulai kolbászt! 

A gyulai kolbász szinte minden magyar család hűtőjében ott lapul, ennek ellenére sokan nem tudják, hogy az eredeti recept alapján otthon is elkészíthető. A mai cikkünkben eláruljuk, hogyan.
Poharak, kések a vendéglátóiparban

Poharak, kések a vendéglátóiparban 

Az ételfogyasztás természetes módon társul az italfogyasztással, ezért az éttermek számára létfontosságú, hogy minden italféleséghez rendelkezzenek pohárral, hiszen a fogyasztási élmény kizárólag így lesz teljes. Különösen fontos ez a boroknál, ahol az ital élvezetéhez hozzátartozik annak megtekintése, megszagolása, kóstolása, ezekhez pedig megfelelő borospohárban kell szervírozni a nedűt.
Tejmentes zebratorta, ami tényleg szem-szájnak ingere

Tejmentes zebratorta, ami tényleg szem-szájnak ingere 

Vannak napok, legyenek azok ünnepnapok vagy csak egy egyszerű hétköznapok, amikor valami igazán különleges finomságra vágyunk. Ilyenkor elvárható, hogy az édesség finom és szemet ingerlő is legyen, ha meg a legtöbb ételérzékeny is fogyaszthatja, az maga a csoda. Egy ilyen tej-, glutén- és cukormentes sütemény, a limekrémes zebratorta receptje, ami ráadásul a paleo étrendbe is tökéletesen beleilleszthető.
Nemes célt tűz ki a Waterdrop az óceánok világnapja alkalmából

Nemes célt tűz ki a Waterdrop az óceánok világnapja alkalmából 

Az óceánok világnapján megjelenő exkluzív, sorszámozott Waterdrop üvegkulacs a tengerek jól ismert csodáit idézi, értékesítéséből pedig közvetlenül hozzájárul a fejlődő országok ivóvíz-ellátottságának növeléséhez.
A SPAR legfrissebb kutatási eredményei megmutatták: megéri a minőséget képviselni

A SPAR legfrissebb kutatási eredményei megmutatták: megéri a minőséget képviselni 

A tudatos vásárlók fontos szempontnak tartják, hogy a polcokon lévő termékek és csomagolásuk, a logisztikai és az élelmiszer-termelési folyamatok átláthatóak legyenek, és hogy a minőségét nemzetközi szabványok tanúsítsák - ez derült ki a hazai üzletlánc megrendelésére készült átfogó év eleji kutatásból.
A gázgrillek legjobb tulajdonságai

A gázgrillek legjobb tulajdonságai 

A nyári szezon közeledtével sokakban merül fel a gondolat, hogy érdemes lenne beszerezni egy új grillsütőt. De a választás már nem annyira egyértelmű. Rengeteg kérdés merülhet fel ennek kapcsán, amikre csak hosszas kutatás és kérdezősködés után kapunk választ. A következő cikkben bemutatjuk, hogy miért és kiknek érdemes egyáltalán gázos típusú kerti grillsütőben gondolkodnia.