Hozzávalók:
- 25-30 dkg füstölt pisztrángfilé
- 20-25 dkg krémsajt
- 1 kisebb piros paprika (kápia, kaliforniai) - kis kockákra vágva
- 2 ek tejföl
- 2 ek majonéz
- 2 tk mustár
- 2 tk aprított kapor zöldje
- pár csepp citromlé
- frissen őrölt bors
- tálaláshoz apróra vágott metélőhagyma
Elkészítés:
Keverjük ki a krémsajtot a tejföllel, a mustárral, a majonézzel.
Tipp és trükk
Fogyaszthatjuk szendvics feltétként, mártogatósként (akkor érdemesebb hígabbra készíteni), vagy önmagában, zöldséggel, tortillával.
Csepegtessünk pár csepp citromlét a halfilére, hintsük meg őrölt borssal, és törjük össze villával. Keverjük bele a kaporral és a paprika darabokkal együtt a tejfölös krémsajtba. Ha száraz lenne, kevés tejföllel lazíthatjuk még. Lefedve legalább 2 órára tegyük hideg helyre, hogy az ízek összeérjenek. Jó étvágyat kíván hozzá: Max!
Lecsókrémleves
Lecsókedvelők figyelem! Újragondolt étel, amelyhez felhasználhatjuk a nyáron eltett, esetleg boltban vett konzervet. Somogyi Zoltán Max zseniális receptje. Többi finomságát itt találjátok.