Elkészítése:
Az egyik csokor kaprot a megmosott pisztráng belsejébe tesszük. Az ecetet negyed liter vízzel felforraljuk, sózzuk, borsozzuk, belereszeljük egy citrom héját és belenyomjuk fél citrom levét. A lébe óvatosan beletesszük a pisztrángokat, és lassú tűzön 15-20 percig főzzük. Kivesszük, lehúzzuk a bőrét, és hagyjuk kihűlni. A zselatint beáztatjuk hideg vízbe, majd a felforralt borban - amelyet sóval, cukorral ízesítettünk - feloldjuk, beletesszük az apróra vágott kaprot. A pisztrángokat egymás mellé helyezzük a tálra, tetejüket karikákra vágott sárgarépával díszítjük, leöntjük a zselatinnal, és a hűtőbe tesszük. Szósszal tálaljuk - a tejfelbe citromhéjat reszelünk, egy kiskanál citromlével, sóval, borssal és egy kanál konyakkal ízesítjük.