Hozzávalók:
- 75 dkg finomliszt
 - 34 dkg porcukor
 - 5 db tojás
 - 5 ek méz
 - 1/2 ek szódabikarbóna
 - 1/2 ek faféj
 - 13 g mézeskalács fűszerkeverék
 - 5 dkg margarin
 - 1/2 dl tej
 
Elkészítés:
Keverd össze a a lisztet, a porcukrot, a fűszereket és a szódabikarbónát. Olvaszd meg kissé a margarint, tedd a száraz összetevőkhöz, majd add hozzá a mézet, és a négy tojást. Ha nem állna össze rendesen, löttyints hozzá még egy kis tejet. Ha kész, az egészet tekerd fóliába, és tedd a hűtőbe. Fél óra pihentetést követően nyújtsd ki úgy 3 mm vastagra.
                    Elő a karácsonyi sütiszaggatókkal, és kedved szerint szurkáld ki a formákat. Verd fel a tojást, kend meg vele a tetejét, és mehet a sütőbe. Süsd világosbarnára! Kedvedre díszíthed!
Ahol mézeskalácsot sütnek az ünnepekre, még szenteste után is gyakran előkerülnek a mézeskalácsos dobozok, így az ünnep hangulata, pláne egy pohár aszú társaságában, hosszan kísér majd. Ha az ünnepek alatt tokaji aszút innál, használd a #KoccintsAszuval hashtaget, és oszd meg mindenkivel az élményt!