Hozzávalók:
80 deka sertéskaraj
10 deka kajmak
30 g liszt
tojás
30 g kenyérmorzsa,
só, étolaj
Elkészítés:
Nagyobb karajszeleteket kiklopfoljunk, és enyhén megsózzuk. Megtöltjük a kajmakkal, szorosan feltekerjük és duplán bepanírozzuk, majd forró olajban kisütjük.
Gyors kajmak:
10 deka vaj
10 deka kemény fetasajt
1 deci tejföl
A hozzávalókat habosra keverjük. (Nem kell sózni, mert a feta sós.) Húsok töltelékeként használják, de pirítósra is kiváló.
Bögrés fügés pite – déli szomszédunktól
Aki a fügét szereti, az most örülhet, hogy tészta formájában is találkozhat vele, mondjuk egy kellemes vasárnap délután. Ez az egyszerű, de nagyon finom süteményrecept Szerbiából érkezett.