Hozzávalók :
1 csicseriborsó konzerv
2-3 gerezd fokhagyma
extra szűz olívaolaj
2 evőkanál szezám paszta (tahini)
ízlés szerint citromlé
só
bors
Elkészítés :
A fenti hozzávalók az alaprecepthez vannak. Ezerféle módon lehet variálni, csípősre is akár.
A konzervet szűrjük le, a levét ne öntsük ki, tegyük félre. A borsót öblítsük le, öntsük turmix gépbe. Adjuk hozzá a többi alapanyagot, öntsünk annyi konzerv levet hozzá, hogy a gép masszává tudja keverni. Ízesítsük ízlés szerint.
Pirítóssal, pipával, kréker keksszel, zöldségekkel tálaljuk. Pitával a legfinomabb.
Márti pikáns falatkái
Baráti társasággal a teraszon, beszélgetni, sörözni, ehhez könnyű, üdítő, de mégis tartalmas kis sörkorcsolyákat kell megálmodni. Így született ez a kis mediterrán ízvilágú mártogatós. Ha ezt is elkészíted a hummusz mellé, nagyjából kész is a menü!