Hozzávalók:
5 dkg élesztő
2,5 dl tej
3-4 darab főtt krumpli
1 csipet cukor
1 kávéskanál só
50 dkg liszt
3-4 gerezd fokhagyma
315 gr tejföl
30 dkg párizsi
ízlés szerint trappista sajt
2 darab lilahagyma
.Elkészítés:
A krumplit megfőzzük, összetörjük. Langyos tejben, pici cukorral megfuttatjuk az élesztőt. A krumplit, lisztet, sót, élesztőt összedolgozzuk, majd duplájára kelesztjük, és a végén kinyújtjuk. Sütőpapírral kibélelt gáztepsibe helyezzük, megkenjük fokhagymás tejföllel. 5 percig sütjük előmelegített sütőben 180 fokon.Kivesszük, és megszórjuk kockára vágott párizsival, lila hagymával, reszelt sajttal, és végül szép pirosra sütjük.
Sonkával, kukoricával töltött hajtovány
Igazi baráti borozáshoz, sörözéshez való recept. Persze langyosan a legfinomabb, de nincs kétségünk a felől, hogy akkor is bombasztikus, amikor már nem meleg.