Hozzávalók:
A tésztához:
- 0,20 kg liszt
 - 2 evőkanál libazsír
 - 1,2dl tej
 - csipet só
 - 0,01 kg élesztő
 
A töltelékhez:
- 2 tojássárgája
 - 0,05 kg vaj
 - 0,10 kg libatepertő
 - 1 evőkanál tejföl
 
A kenéshez
- 1 evőkanál tejföl
 - 1 tojássárgája
 - reszelt sajt (trappista)
 
Elkészítés:
Öntsük a lisztet egy tálba, és képezzünk a közepén az öklünkkel mélyedést. Öntsük bele a tejet, majd morzsoljuk bele az élesztőt. Amikor az élesztő felfutott, adjuk hozzá a zsiradékot és a sót. Gyúrjuk össze a tésztát szép homogénné, majd tegyük rá egy hideg tányérra, és így rakjuk a hűtőbe. Daráljuk le, vagy aprítsuk fel a tepertőt, adjuk hozzá a tojássárgákat, a vajat és a tejfölt. Mindezeket keverjük jól össze. A tésztát vegyük ki a hűtőből, és egy lisztezett vágódeszkán nyújtsuk ki. Tegyük a vékony tésztára a tölteléket, majd egyenletesen oszlassuk el, úgy hogy a tészta egészét befedje. Szorosan csavarjuk fel, majd a felcsavart tésztából vágjunk rombusz alakzatokat. Tegyük a rombuszokat zsiradékkal kikent tepsibe, tetejüket tejföllel összekevert tojással kenjük meg. Az így megkent rombuszokra pedig reszeljünk sajtot. Kelesszük meg, és előmelegített sütőben 160°C-on 15 percig süssük aranybarnára. És most jöhet a sör! Egészségetekre!