Hozzávalók:
- 1 l húsleves vagy alaplé
- 10 dkg húsos füstölt szalonna
- 5 dkg rizs (vagy kagylótészta)
- 2-2 fehér- és sárgarépa
- 1 vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 krumpli
- 2 szál leveles zeller
- 1 kk pirított sáfrány
- só, frissen őrölt bors
Elkészítés:
A felforralt levesbe beledobjuk az apróra vágott fokhagymát, a felkarikázott répákat, az apróra vágott zellert, a felkockázott hagymát és krumplit. A lángot visszavesszük, és lassú tűzön így főzzük egy ½ órát. Ezután tesszük bele a felkockázott szalonnát a rizst, vagy a kagylótésztát, most jöhet a sáfrány és így főzzük még kb. 20 percig. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Tálaláskor legyen forró, és kínálj hozzá pirítóst! Isteni! Jó étvágyat!
Fűszeres spanyol húsgombócok
A spanyolok egyik legrégebbi, és egyben kedvenc étele eredendően arab, és a mórok közvetítésével érkezett Ibériába. Ha arra jársz, albóndigas néven keresd az étlapon! Jómagam Barcelónában találkoztam vele, ahol nem lehetett nem tobzódni a pompás ízekben! Kínálj hozzá egy kis vörösbort, de akad, aki inkább a sörre esküszik! Próbáld ki mindkettőt!