
Hozzávalók:
- 7 ek tejföl
- 20 dkg majonéz
- 2 konzerv csemegekukorica
- 1-2 gerezd fokhagyma
- fél fej lila hagyma
- késhegynyi fehérbors
- késhegynyi só
Elkészítés:
Vágd apróra a lila hagymát, csepegtesd le a kukoricát. A majonézt keverd össze a tejföllel és a fűszerekkel, és add hozzá a lila hagymát. Öntsd bele egy üvegtálba. Díszítheted salátalevéllel, petrezselyemmel, koktélparadicsommal, rukkolával. Akár a karácsonyi asztalon is jól mutathat ez az üde, sárga saláta!
Itt egy másik specialitásom!

Egyszerűen imádom ezeket a vastagfalú csatos üvegeket. Remekül használom mindenféle tárolásra. Ilyenbe szűröm le a sült libamájat, vagy a kovászos uborkát, és már mehet is a hűtőbe! Már az pompás, ahogy az ételek rám mosolyognak a polcokról. Még tálaláskor is pompásan néz ki! Bár megérte volna a nagymamám, akitől ezt a receptet is tanultam! Gyertek lila hagymák!