Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
 - 25 dkg vaj
 - 1 cs sütőpor
 - 2 ek cukor
 - 1-1 tojás a tésztához, illetve a süti tetejére
 
Töltelékhez:
Elkészítés:
Az alapanyagokból jól összegyúrt tésztát készítünk, amit háromszor hajtogatunk, végül két részre osztunk. Sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk az egyik felét, majd a jól összekevert töltelékkel megkenjük. Most rásimítjuk a tészta másik felét. A második tojással megkenjük, villával megszurkáljuk, és forró sütőben kisütjük. Tálaláskor vaníliás cukorral szórjuk meg.
Így szeret egymásba a tokaji és a zserbó
Bár a zserbó eredete kapcsán több elmélet is létezik, a legtöbben Gerbeaud Emilhez, a svájci származású cukrász- és csokoládékészítő mesterhez kötik megalkotását, aki 1884-ben érkezett Magyarországra, hogy betársuljon egy, a mai Vörösmarty téren álló kávéházba. Az omlós tésztalapok közé baracklekvár és diós töltelék kerül, majd a tetejére csokoládé. Kandikó Éva barátnőm tuti receptjét olvashatjátok! És ne feljtsetek el hozzá tokajit kínálni! Megmutatom, milyet!