Hozzávalók:

- 60 deka mandula
- 6 deka keserű mandula vagy aroma
- 66 deka porcukor
- kb. 4 evőkanál rózsa- vagy sima víz
Elkészítés:
60 deka, a csonthéjából már kipucolt édes mandulához, 6 deka keserű mandula kell. Ha ez utóbbit nem tudod beszerezni, akkor használj helyette mandulaaromát. A mandulát meg kell szabadítani a barna héjától. Ehhez rakd lobogó forró vízbe 1-2 percre, majd onnan kivéve azonnal öblítsd le hideg vízzel. Most jön a legmunkaigényesebb rész. Egyszerűen csak ki kell nyomkodni, "pöckölni" egyenként a mandulákat a héjából.

Ha ezen túl vagy, akkor egy napig szárítsd meleg helyen, például tálcákon a fűtőtesten. Másnap a porcukorral nagyon finomra darálod. A régi recepteken rózsavíz szerepel, de a sima víz is megteszi, amivel összekevered. Nagyon fukarul kell bánni a folyadékkal! 4 evőkanálnyi pont elég! Én jól záródó dobozban szoktam tárolni, amíg nem használom fel - mondja Csákvári Zsuzsa. Vendégeink azt szeretik, ha jó minőségű kakaóba belehengergetem az apró golyócskákat - teszi hozzá. Lehet csokiba is mártani - különböző formájúra mintázva. Még ínyencebb módszer, ha kandírozott narancshéjjal vegyíted! Tortákat is tölthetsz vele - krémnek felhígítva -, vagy a díszítéséhez is használhatod, például megszínezve! Próbáld ki! Isteni!
Ha szereted az édességet, itt egy - ahogy alkotója írta - kedves, lakótelepi szomszéd meglepije!