Hozzávalók:
- 1 grapefruit
- 4 salátalevél
- 1 kisebb főtt csirkemell
- 5 dkg sonka (főtt)
- 5 dkg lazac
- fél sárgarépa csíkokra vágva
- 1 francia zellerszár
- 2 ek mascarpone
- 1 tk Worchester-mártás
- 4 ek majonéz
- 1-2 szem kis friss retek
- fehér bors
- só
Tipp!
Semmiképp se dobd ki a grapefruit belsejét! Én jól kicsavarom a gyümölcsöt, és boldogon isszák rostos gyümölcsléként a kocsival érkezők!
Elkészítés:
Alaposan mosd meg, majd vágd ketté a grapefruitot. Kapard ki belőle a gyümölcsöt. Vágd csíkokra a sárgarépát, szeleteld fel a zellerszárat, kockázd fel a csirke mellet, a sonkát, a lazacnyelvet. Az egészet keverd össze a majonézzel, a mascarponéval, a mártással, ízesítsd sóval, fehér borssal. Mosd le, és papírtörölközővel itatgasd le a salátaleveleket. Béleld ki velük a grapefruitokat. Ebbe töltsd bele a masszát, és kis retekszeletekkel díszítsd fel! Az egészet tedd hűtőbe! Isteni lesz! Ez a mennyiség két adagnak felel meg, ha sokan jönnek, szorozz! Szép ünnepet!
Csokis tuti Mártiéknál
Mindig ünnepi az a süti, ami csokival készül! Ezt a receptet egy barátnőmtől tanultam, aki ebben a műfajban általában – vagy legyek teljesen őszinte, teljesen – ügyesebb, mint én! Ő egyébként brownienek nevezi, de ezt a szót saját interpretációmban nagyképűnek tartanám! Próbáljátok ki előre, hogy az ünnepre tökéletes legyen! Hajrá!