Hozzávalók:
20 dkg búzaliszt
10 dkg tönköly búzaliszt
15 dkg vaj
1 teáskanál só (a juhtúró is sós)
20 dkg juhtúró
10 dkg tehéntúró
1 csomag sütőpor
egy derekas marék medvehagyma
Elkészítés:
A hozzávalókból tésztát gyúrok, legutoljára hozzáadva a konyhai aprítóban összevágott zöld leveleket. Ha a túró túl zsíros, adhatunk még a tésztához lisztet, de azért ne essünk túlzásba. Az elkészült tésztát hűtőben pihentessük egy órát, majd lisztezett felületen nyújtsuk ujjnyi vastagra, szaggassunk belőle pogácsákat, kenjük le tejföllel, amit egy kevés tejjel higítottunk. 180 fokon 20-25 perc alatt megsül.
Medvehagymás töltött gomba
Aki szereti a zöldséget és a most szezonális medvehagymát, az bizonyára örülni fog ennek a gyors finomságnak. Pillanatok alatt fantasztikus ebéd vagy vacsora készülhet most a gombából és némi sonkamaradékból.