Hozzávalók:
friss tojás
víz
só
Elkészítés:
- Az egyik kulcsa a jó buggyantott, vagy posírozott tojásnak a FRISS tojás.
- A második fontos dolog a víz, amely nem lobogva forr, hanem szelíden gyöngyözik.
Minden tojást külön üssünk fel egy-egy tálkába, majd amikor a víz már gyöngyözve forr, akkor a lehető legközelebbről csúsztassuk bele a tálkából a tojást a vízbe. Ne kavarjuk, ne maceráljuk, nem csinálunk vele semmit, csak várunk. Pontosan három percet. Ennyi idő alatt a fehérje megszilárdul, a sárgája még folyékony, vagyis épp olyan, amilyennek lennie kell! Szűrőkanállal emeljük ki a tojást a vízből, óvatosan fektessük papírtörlőre, hogy a felesleges vizet leitassuk róla. Ha a fehérje ízlésünkhöz képest túl rongyosra sikerült, tiszta ollóval fodrászoljuk meg, vágjuk le, ami kilóg. Ezután fogyasszuk pirítóssal, saláta tetején, natúr sült hús tetején, esetleg friss spárgával, sajttal. Jó étvágyat!