Életforma.hu

GASZTRO

Minden kutya Spílerbe megy Budán is

Benne van a rock, a féktelenség, a nyitottság, ugyanakkor a finom anyagok, a meghittség, a barátság - nos ez a Spíler Buda a MOM Parkban. Akár asszisztensként, akár igazgatóként dolgozol a környéken, találsz egy remek reggelit, gyors ebédet, üzleti löncsöt, vagy egy esti, baráti kidumálást náluk! Ott jó helyen vagy! A hétvégék pedig egyenesen mennyeiek a környékbelieknek! Az ebekről nem is beszélve!

Jó hósok, jó alapanyagok, jó zene, kényelem, nyitottság kívül-belül - körülbelül így lehet összefoglalni azt a harmóniát, ami átölel, ha meglátogatod Buda nemrég nyitott új Spíler éttermét a MOM-ban.

Spíler Buda a MOM-ban, Kép: Spíler Buda

Nem titkoltan a környező irodaházak dolgozóira, és a helybeliek szokásaira akartak egy olyan közösségi fórumot kitalálni, amelyik minden igényüknek megfelel.

Íme, két menü:
Zöldborsóleves, fokhagymás marhasüt kockaburgonyával, vagy pl. erdei csiperkegomba krémleves rántott csirkecombbal, vajas burgonyapürésvel. Ugye, jól hangzik?

A remek reggelitől a gyors ebéden át az esti koktélozásig, borozásig minden belefér a repertoárba. Ebédre voltam hivatalos, és azonnal úgy éreztem, kényelmesen otthon vagyok, ha akarom, látom a külső forgatagot, de ha akarom, egy jó könyvvel vagy tablettel jól bekuckózhatom magam. A halk, jó ízléssel összeválogatott muzsika pedig egyenesen isteni! Kell ennél több?

Marhatatár, Kép: Spíler Buda

Nem tagadom, nagy híve vagyok a finom falatoknak. A cég dél-afrikai séfje pedig ismét meggyőzött arról, hogy a hazai gasztronómiában is egyetlen út vezet előre: a kiváló alapanyagok - a húsoktól a zöldségeken át a borokig. Vernon Strachan, a Group Executive Chefje Dél-Afrikából érkezett. Londonban három Hilton vezető séfjeként dolgozott, onnan szerződött hozzánk. Hiába, a szerelem, nagy úr! Kösznjük, Ámor!

Különleges bélszín sültkrumplival, Kép: Spíler Buda

Ma hozzátartoznak Budapest egyik legjobb kézműves hamburgerei, rusztikus pizzái és parádés steakjei, amelyekből gyakorlatilag mindegyiket megkóstolhattam! Szinte az egész kínálatból kaptunk egy remek kis ízelítőt! A marhatatár bámultosan hozta formáját, a bélszín egyenesen felséges volt, a ropogós tintahalkarikák pedig számomra vitték a prímet. A salátákat választékos igénnyel állította össze a mester! A desszertek pedig nálunk kevéssé ismertek, de annál andalítóbbak! Csak csukd be a szemed pár pillanatra, és percekig a teljes kikapcsolódás mámorát élvezheted! (A triplacsokis torta erdei gyümölcsszósszal egyenesen lenyűgöző!)

Ropogós tintahal, Kép: Spíler Buda

Az étterem különlegessége az is, hogy itallapja más, mint a hazai kínálat általában. Jómagam a proseccot kóstoltam nagy kedvvel, de a MOM-ban elsősorban egyedülálló, újvilági borokat kínálnak. A hazai kedvencek mellett figyelemre méltó ausztrál, kaliforniai, új-zélandi és dél-afrikai borokat kóstolhatunk, de a kézműves sörökre és a koktélokra is oda kell figyelni.

Sticky toffee pudding, a desszert, Kép: Spíler Buda

Ja, és tegyük hozzá, hogy az ételeket kínálók, ajánlók kivétel nélkül profi szakemberek, akik több nyelven tudnak mindent az ételekről, italokról, végtelen kedvességgel, alázattal végzik munkájukat! Már érkezéskor megkérdezik, hogy van-e valakinek bármilyen ételallergiája, nehogy valmi baj essék! Ja és - mint minden Spíler étterem -, ez is kutyabarát! Hamarabb kap egy tálka vizet kedvenced, minthogy választani tudj a menükártyáról! Erre mondom azt, jó lenne Budán lakni!

Nem kell félnünk a paprikától
Iidén Enrico Crippa, a három Michelin-csillagos Piazza Duomo étterem séfje vezette a Dining Guide étteremteszteléseit. A mester a múlt héten látogatta meg a legjobb hazai éttermeket. A nemzetközi szaktekintélyt meglepte a magyar topéttermek szervizeinek magas színvonala, és elvarázsolta a magyar paprika íze. Hangsúlyozta továbbá, hogy nem szabad szégyellnünk a hagyományainkat, sőt ideje lenne büszkének lennünk rá.


Prémiumételek házhoz: luxus vagy hétköznapi realitás?

Prémiumételek házhoz: luxus vagy hétköznapi realitás? 

Ki ne örülne annak, ha minden nap éttermi minőségű fogásokat fogyaszthatna? Régen ez csak a kiváltságosok luxusa volt, de mostanra akár a hétköznapjaink részévé is válhat. Persze, ehhez kellenek olyan szolgáltatók, akik nem egyszerűen csak kiviszik a meleg ebédet, hanem odafigyelnek a minőségre is.
Szemes vagy kapszulás kávé? Melyik a gazdaságosabb?

Szemes vagy kapszulás kávé? Melyik a gazdaságosabb? 

A mindennapi kávézás élménye kétségtelenül sokféle lehet. Valaki a gyors megoldásokat, mások a hagyományos módszereket részesítik előnyben. De vajon melyik a kedvezőbb választás, ha pénztárcánkat és környezetünket is számításba vesszük?
Nem csupán az ételről, a hozzá illő borról is érdemes gondoskodni!

Nem csupán az ételről, a hozzá illő borról is érdemes gondoskodni! 

Alig akad olyan hölgy, aki élete valamely pontján ne látta volna vendégül élete párját vagy épp a legjobb barátait egy fantasztikus vacsora keretein belül. Persze alkalmasint nagyszerű élmény étteremben randevúzni, ahol semmiről nem kell gondoskodni, csupán jól kell választani.
Immunerősítés felsőfokon: mire figyelj?

Immunerősítés felsőfokon: mire figyelj? 

Vajon hogyan tudjuk egész évben épségben tartani az immunrendszerünket? Pár évvel ezelőtt, amikor a koronavírus-járvány kitört, akkor szinte napi szinten foglalkoztunk vele, azóta azonban kicsit háttérbe szorult. Pedig mindenki szeretné elkerülni a fertőződést.
Készíts saját kezűleg gyulai kolbászt!

Készíts saját kezűleg gyulai kolbászt! 

A gyulai kolbász szinte minden magyar család hűtőjében ott lapul, ennek ellenére sokan nem tudják, hogy az eredeti recept alapján otthon is elkészíthető. A mai cikkünkben eláruljuk, hogyan.
Poharak, kések a vendéglátóiparban

Poharak, kések a vendéglátóiparban 

Az ételfogyasztás természetes módon társul az italfogyasztással, ezért az éttermek számára létfontosságú, hogy minden italféleséghez rendelkezzenek pohárral, hiszen a fogyasztási élmény kizárólag így lesz teljes. Különösen fontos ez a boroknál, ahol az ital élvezetéhez hozzátartozik annak megtekintése, megszagolása, kóstolása, ezekhez pedig megfelelő borospohárban kell szervírozni a nedűt.
Tejmentes zebratorta, ami tényleg szem-szájnak ingere

Tejmentes zebratorta, ami tényleg szem-szájnak ingere 

Vannak napok, legyenek azok ünnepnapok vagy csak egy egyszerű hétköznapok, amikor valami igazán különleges finomságra vágyunk. Ilyenkor elvárható, hogy az édesség finom és szemet ingerlő is legyen, ha meg a legtöbb ételérzékeny is fogyaszthatja, az maga a csoda. Egy ilyen tej-, glutén- és cukormentes sütemény, a limekrémes zebratorta receptje, ami ráadásul a paleo étrendbe is tökéletesen beleilleszthető.
Nemes célt tűz ki a Waterdrop az óceánok világnapja alkalmából

Nemes célt tűz ki a Waterdrop az óceánok világnapja alkalmából 

Az óceánok világnapján megjelenő exkluzív, sorszámozott Waterdrop üvegkulacs a tengerek jól ismert csodáit idézi, értékesítéséből pedig közvetlenül hozzájárul a fejlődő országok ivóvíz-ellátottságának növeléséhez.
A SPAR legfrissebb kutatási eredményei megmutatták: megéri a minőséget képviselni

A SPAR legfrissebb kutatási eredményei megmutatták: megéri a minőséget képviselni 

A tudatos vásárlók fontos szempontnak tartják, hogy a polcokon lévő termékek és csomagolásuk, a logisztikai és az élelmiszer-termelési folyamatok átláthatóak legyenek, és hogy a minőségét nemzetközi szabványok tanúsítsák - ez derült ki a hazai üzletlánc megrendelésére készült átfogó év eleji kutatásból.
A gázgrillek legjobb tulajdonságai

A gázgrillek legjobb tulajdonságai 

A nyári szezon közeledtével sokakban merül fel a gondolat, hogy érdemes lenne beszerezni egy új grillsütőt. De a választás már nem annyira egyértelmű. Rengeteg kérdés merülhet fel ennek kapcsán, amikre csak hosszas kutatás és kérdezősködés után kapunk választ. A következő cikkben bemutatjuk, hogy miért és kiknek érdemes egyáltalán gázos típusú kerti grillsütőben gondolkodnia.