Hozzávalók:
- 80 dkg hasaalja (vagy dió, esetleg szegy)
 - 2 ek kukoricakeményítő
 - 3 ek olaj
 - 120 ml szójaszósz
 - 7 dkg barna cukor
 - 60 ml víz
 - 1 tk reszelt gyömbér
 - 3 zúzott fokhagymagerezd
 - díszítésre: szeletelt zöld hagyma
 - köretként rizs
 
                    Elkészítés
Dobd egy tasakba a felcsíkozott húst és a keményítőt, majd rázd jól össze. Egy nagyobb serpenyőben forrósítsd fel az olajat és add hozzá a húst. Süsd addig, amíg színt nem kap. Vedd ki, a serpenyőbe pedig öntsd bele a vizet, a szójaszószt, a cukrot és a fűszereket. Forrald fel, majd tedd vissza a húst és lefedve párold addig, amíg a marha meg nem puhul. Dobjuk fel az apróra vágott zöldhagymával és adjunk hozzá főtt rizst.
Tipp: Autentikusan szaftos hasaaljából készül ez az étel, de nyugodtan kicserélheted olyan húsra, amit jobban szeretsz.