A legjobb gyógyhatású alapanyagot tartalmazó tortát és a legötletesebb receptet is díjazták a hobbicukrászoknak meghirdetett Magyarország Cukormentes Tortája háziversenyen, amelyre idén 28 pályázat érkezett, ebből a 10 legkiválóbb recept jutott a döntőbe.
A megmérettetésre olyan recepttel lehetett pályázni, amely nem tartalmaz se cukrot, se fehér lisztet. A cukor- és lisztmentesség mellett idén a gyógynövények is hangsúlyt kaptak: a rangos zsűri most először különdíjjal értékelte a legfinomabb, gyógynövényt tartalmazó alkotást.

A Diabess-Györgytea különdíját Kunsági Gabriella a Szép kis mákvirág fantázianevű tortájával nyerte el.
A díjátadásnál Lopes-Szabó Zsuzsa, a bükki füvesember, Szabó Gyuri bácsi társaságában hangsúlyozta, hogy a cég szívügyének tekinti a cukorbetegek sorsát, hiszen hírnevüket az első, komoly elismerést kapott terméküknek, a diabéteszre jótékonyan ható gyógyteakeveréknek köszönhetik.
A Györgytea Kft. ügyvezetőnője a zsűri döntését így indokolta:
- Őseink a mákot a hosszú élet titkának tartották, kevesen tudják, hogy a mákolaj az egyik legkiválóbb természetes szer a csontritkulás megelőzésére. Napi egy evőkanál mákolaj elfogyasztásával sokat tehetünk a csontjaik rugalmasságának megőrzéséért. A cékla, igaz nem gyógynövény, de vérképző élettani hatásai és magas vitamintartalma miatt az egyik legértékesebb tápnövényünk. Külön öröm volt látni, hogy egy cukrász a színezéshez is természetes alapanyagot használ fel. Számomra ennek a tortának volt a legjobb a textúrája, és egészen hihetetlen, hogy Gabriella az egész tortához mindössze 4 dkg eritritet használt édesítőként. -
A verseny, melyhez az ajánlott alapanyagok listáját a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének dietetikusa hagyta jóvá, nemcsak cukorbetegeknek, hanem az egészséges életmód híveinek is szól, ezért a három díjazott receptet az Alapítvány rövidesen nyilvánosságra hozza az alapítvány blogján.