Hozzávalók:
- 10 dkg ömlesztett sajt
- 10 dkg gorgonzola sajt
- 4 szál angol zeller
- 1 csomó friss bazsalikom
- 10 dkg jól kenhető vaj
- frissen őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- só (ízlés szerint)
Elkészítés:
A gorgonzolát, az ömlesztett sajtot és a vajat jól összekeverem. Megmosom a bazsalikomcsokrot, papírtörölközővel leitatgatom, száráról letépkedem, apróra vágom. Belekeverem a krémbe. Az angol zellert is megmosom, szárazra törlöm, és nagyjából 5 cm-es darabokra vágom. Megtöltöm a gorgonzás krémmel a kis csónakokat, és hűtőbe teszem, hogy egy kicsit megdermedjen. Igazán kellemes falatkák, amíg meg nem sülnek a kert parti "főszereplői". Jó bulizást!
Gorgonzolás, diós tagliatelle
A tagliatelle – széles metélt – az egyik kedven tészta fajtám. Az étel pedig egyike azoknak a vacsoráknak, amik egy fárasztó, undok nap után igazi melegséget költöztetnek a gyomorba éppúgy, mint a lélekbe. Ha szereted a gorgonzolát, akkor ezt ki kell próbálnod!