Hozzávalók:
- 2 nagyobb (kb.40 dkg) nem túl érett körte,
- fél zellergumó (kb.10 dkg).
- 1 nagyobb citrom,
- 10 dkg sonka,
- 10 dkg sajt
Az öntethez:
- 2 dl tejföl,
- 1 kiskanál csípős mustár,
- só, késhegynyi pirospaprika
A tálaláshoz: fél fej saláta
Elkészítés:
A körtéket megmossuk, szárazra töröljük, magházukat kivágjuk. A zellert megtisztítjuk, gyufaszálnyi csíkokra metéljük, akárcsak a körtét, majd tálba szórjuk, és citromlével meglocsoljuk, nehogy megbarnuljon. A sonkát meg a sajtot ugyancsak csíkokra vágjuk, és az előzőekhez adjuk. A tejfölt a mustárral ízesítjük, enyhén megsózzuk, majd pirospaprikával fűszerezve a sonkás-sajtos körtével összekeverjük. Salátalevéllel díszítve, kelyhekben tálaljuk.