Életforma.hu

GASZTRO

Otthon főzni jó!

Néhány napja megszületett otthonfozok.hu rovatunk, és ugrásszerűen megnőtt új olvasóink száma! Ez azt jelenti, hogy jó úton járunk, és kedveltek minket! És akinek ezt köszönhetjük: rovatvezetőnk KANDIKÓ ÉVA! Ismerkedjetek meg a világ legvidámabb fakanálforgatójával, aki nemcsak remek recepteket tálal fel nekünk, hanem konyhai praktikákkal és étteremkritikákkal is kedveskedik! Mutatkozzatok be rovatában, töltsétek fel receptjeiteket, mert otthon főzni igenis jó! Ő bebizonyítja!   

Kandikó Éva, az otthonfozok.hu rovatvezetője, Kép: Kandikó Judit

Ha munkáról van szó, két nagy szerelmem is van. Az első a televíziózás, a második a főzés. Az elmúlt több mint három évtizedben számtalan televíziós műsor létrehozásában működtem közre, volt közöttük híradós műfaj, show műsor, talk show és főzős vetélkedő is. Dolgoztam szakértőként a TV Paprikánál, az ország első számú vezető főzős műsorokat sugárzó csatornájánál, gasztronómiai szakértője voltam egy kereskedelmi csatorna főzős vetélkedőjének, és rovatvezetője vagyok egy hetilap konyhai rovatának. Amikor néhány évvel ezelőtt műsorkészítőből online tartalom készítővé váltam, egy új világ tárult fel előttem. Ekkor kapcsolódott végleg össze a főzés szenvedélyes szeretete a hivatással. Az otthonfőzök.hu-nál elsősorban saját kipróbált receptjeimet osztom meg az olvasókkal, és minden eszközzel igyekszem arra bátorítani őket, hogy igenis főzzenek otthon, tálaljanak saját készítésű ételt a családjuknak nemcsak azért, mert a főzés kreatív tevékenység, hanem mert a saját készítésű ételnek nincs párja. Ha nem kötelező feladatként vagy teherként tekintünk a főzésre, hanem önmagunk kiteljesítésének eszközére, mely által sikerélményhez jutunk, máris könnyebb lesz nekiállni még munka után is a vacsora készítésnek.

 

Légy a sztárszakácsunk!
Receptek, boszikonyha, gasztro hírek – útjára indult az otthonfozok.hu, az Életforma új rovata! Nálunk Te lehetsz a sztárszakács! Töltsd fel receptjeidet, nyerd meg versenyünket, és válogass a már most több mint 2000 ételünk között! Sok vidámságot, jó szórakozást, és nem utolsó sorban JÓ ÉTVÁGYAT! Itt találod a részleteket!


Hogyan élvezd az édességeket anélkül, hogy szabotálnád a diétád?

Hogyan élvezd az édességeket anélkül, hogy szabotálnád a diétád? 

  Sokan úgy vélik, hogy a diéta és az édesség fogyasztása kizárják egymást. Gyakran hallani, hogy akik odafigyelnek a táplálkozásukra, le kell hogy mondjanak a cukorról és a csokoládéról. 
Hús nélkül is teljes az élet? A vegetáriánus életmód mögött

Hús nélkül is teljes az élet? A vegetáriánus életmód mögött 

Az utóbbi években tapasztalható növekvő érdeklődés a húsmentes táplálkozás iránt, ami részben etikai, részben pedig egészségügyi megfontolásokból fakad.
Prémiumételek házhoz: luxus vagy hétköznapi realitás?

Prémiumételek házhoz: luxus vagy hétköznapi realitás? 

Ki ne örülne annak, ha minden nap éttermi minőségű fogásokat fogyaszthatna? Régen ez csak a kiváltságosok luxusa volt, de mostanra akár a hétköznapjaink részévé is válhat. Persze, ehhez kellenek olyan szolgáltatók, akik nem egyszerűen csak kiviszik a meleg ebédet, hanem odafigyelnek a minőségre is.
Szemes vagy kapszulás kávé? Melyik a gazdaságosabb?

Szemes vagy kapszulás kávé? Melyik a gazdaságosabb? 

A mindennapi kávézás élménye kétségtelenül sokféle lehet. Valaki a gyors megoldásokat, mások a hagyományos módszereket részesítik előnyben. De vajon melyik a kedvezőbb választás, ha pénztárcánkat és környezetünket is számításba vesszük?
Nem csupán az ételről, a hozzá illő borról is érdemes gondoskodni!

Nem csupán az ételről, a hozzá illő borról is érdemes gondoskodni! 

Alig akad olyan hölgy, aki élete valamely pontján ne látta volna vendégül élete párját vagy épp a legjobb barátait egy fantasztikus vacsora keretein belül. Persze alkalmasint nagyszerű élmény étteremben randevúzni, ahol semmiről nem kell gondoskodni, csupán jól kell választani.
Immunerősítés felsőfokon: mire figyelj?

Immunerősítés felsőfokon: mire figyelj? 

Vajon hogyan tudjuk egész évben épségben tartani az immunrendszerünket? Pár évvel ezelőtt, amikor a koronavírus-járvány kitört, akkor szinte napi szinten foglalkoztunk vele, azóta azonban kicsit háttérbe szorult. Pedig mindenki szeretné elkerülni a fertőződést.
Készíts saját kezűleg gyulai kolbászt!

Készíts saját kezűleg gyulai kolbászt! 

A gyulai kolbász szinte minden magyar család hűtőjében ott lapul, ennek ellenére sokan nem tudják, hogy az eredeti recept alapján otthon is elkészíthető. A mai cikkünkben eláruljuk, hogyan.
Poharak, kések a vendéglátóiparban

Poharak, kések a vendéglátóiparban 

Az ételfogyasztás természetes módon társul az italfogyasztással, ezért az éttermek számára létfontosságú, hogy minden italféleséghez rendelkezzenek pohárral, hiszen a fogyasztási élmény kizárólag így lesz teljes. Különösen fontos ez a boroknál, ahol az ital élvezetéhez hozzátartozik annak megtekintése, megszagolása, kóstolása, ezekhez pedig megfelelő borospohárban kell szervírozni a nedűt.
Tejmentes zebratorta, ami tényleg szem-szájnak ingere

Tejmentes zebratorta, ami tényleg szem-szájnak ingere 

Vannak napok, legyenek azok ünnepnapok vagy csak egy egyszerű hétköznapok, amikor valami igazán különleges finomságra vágyunk. Ilyenkor elvárható, hogy az édesség finom és szemet ingerlő is legyen, ha meg a legtöbb ételérzékeny is fogyaszthatja, az maga a csoda. Egy ilyen tej-, glutén- és cukormentes sütemény, a limekrémes zebratorta receptje, ami ráadásul a paleo étrendbe is tökéletesen beleilleszthető.
Nemes célt tűz ki a Waterdrop az óceánok világnapja alkalmából

Nemes célt tűz ki a Waterdrop az óceánok világnapja alkalmából 

Az óceánok világnapján megjelenő exkluzív, sorszámozott Waterdrop üvegkulacs a tengerek jól ismert csodáit idézi, értékesítéséből pedig közvetlenül hozzájárul a fejlődő országok ivóvíz-ellátottságának növeléséhez.