Hozzávalók 4 főre:
- 40 dkg pulykamell
- fél bögre quinoa
- 1 db kápia paprika
- 1 marék főtt kukorica
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 szál újhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 1 citrom leve citrom
- 4-5 db aszalt sárgabarack
- 3 ek olívaolaj
- só, bors
Elkészítés:
A pulykamellet falatnyi kockára vágjuk. 1 ek olívaolajat felhevítünk egy serpenyőben, rádobjuk a pulykamellet. Sózzuk, borsozzuk, préselt fokhagymával ízesítjük. 5-10 perc alatt aranybarnára sütjük, félretesszük. A quinoát megfőzzük kétszer annyi vízben, leszűrjük, egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a feldarabolt kápiát, újhagymát, főtt kukoricát. A felcsíkozott aszalt barackot és sült pulykamellet is hozzákeverjük. Sózzuk, borsozzuk a salátát, átkeverjük az olívalolajjal, citromlével. Felaprított petrezselyemmel meghintve tálaljuk.
Cézár-saláta – 30 perc
A Cézár salátát sokféleképpen készítik.Tápláló, egészséges, és látványnak sem utolsó.Elkészítési ideje csupán harminc perc. Sokunk kedvence. Mi így szeretjük.