Hozzávalók:
- 2 db nagyobb körte
- 1 ek olívaolaj
- 1 ek vaj
- 1 ek rozmaring
- 2 ek méz
- 15 dkg kézműves sajt (camambert, lágy és félkemény sajtok, tehén és kecskesajt vegyesen)
Elkészítés:
A körtéket megmossuk, nyolcadokra vágjuk, és kivágjuk a csumáját. Egy serpenyőben alacsony lángon felhevítjük az olajat és a vajat, majd hozzáadjuk a körtéket és lassan pirítjuk őket. Pár perc után hozzáadjuk a mézet és a rozmaringot és addig forgatjuk őket, amíg minden szeletet egységesen körbe vesz a mézes, fűszeres máz. Ha megpirultak a felszeletelt sajtokkal együtt tálaljuk. Jó étvágyat!
Céklahimnusz, cékla hummusz
Imádom a céklát, de ez számotokra nem újdonság! Az viszont már igen, hogy a Felelős Gasztrohős Alapítvány kampányt indított a hazai, egészséges ételek érdekében. A lényeg, hogy te magad legyél az alkotó, és így szerezz örömöt a párodnak.