Bár az eredmények nem lettek rosszak, de még mindig vannak jó páran, akik nincsenek tisztában a sajttárolás alapelveivel.
Az emberek 98 százaléka hűtőben tárolja ugyan a sajtot, de nem a megfelelő polcon helyezi el. Az adatok szerint a háztartások 66 százalékban a felső polcokra teszik a sajtok, 36 %-ban az alsó polcokra és csupán 2 százalékban tartják a helyes részen, a zöldségtárolóban. A fogyasztók 5 százaléka a mélyhűtőbe teszi a sajtot. A sajtok tárolására legalkalmasabb a 4-8 C hőmérséklet, ami a hűtőszekrény zöldség-gyümölcs rekeszében van.
Az otthon tartott sajtok legnagyobb részét (65%) közvetlenül a polcon tárolják, 39 százalékban dobozban vagy valamilyen tárolóban tartják, 16 százalékban pedig tányéron, tálcán vagy dobozban. Legcélszerűbb a sajtot sajttartó edényben tárolni a hűtőszekrényben.
A sajtokat legmegfelelőbb 4-8 C között tárolni. Ezt nagyrészt tudjuk is, de még mindig van 8 %, akik 8 C fölött tárolja, 15 % pedig 4 C alatt és az emberek 5 %-a a mélyhűtőben tárolja a sajtot.