Hozzávalók:
1 csomag előre nyújtott leveles tészta
10 dkg prosciutto vagy más levegőn szárított sonka
1 tojás
Elkészítés:
A leveles tésztát csomagoljuk ki, terítsük magunk elé, és derelyevágóval vágjunk belőle ujjnyi vastag csíkokat, olyan hosszúakat, mint a sonka szeletek. Mindegyikre tegyünk egy ugyanolyan széles sonka csíkot, majd spirálisan tekerjük meg a tésztát. Tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe, kenjük le a rudakat tojással, majd 180 fokos sütőben süssük pirosra őket. Kínálhatunk mellé valamilyen mártogatóst is.
Húsos leveles táska
Ha előfordul, hogy a bolognai ragunkból marad egy adag, netán kettő, le is fagyaszthatjuk, mert jól bírja a mélyhűtést, de készíthetünk belőle könnyű vacsorát, vagy vendégváró falatot is.