Hozzávalók:
1 csomag kész leveles tészta
40-50 dkg főtt, füstölt tarja
1-1,5 dl tejföl
bors
1 tojás
Elkészítés:
A leveles tésztát felengedjük, vékonyra nyújtjuk, majd kb. 2 centis csíkokat vágunk belőle derelyevágóval. Fogjuk a fém tölcséreket, amik épp erre a célra lettek volt kitalálva, és akkurátusan feltekerjük rá a csíkokat, egyrészt a tölcsér falához nyomjuk oda gyengéden a tésztát, másrészt az egymást feltétlenül fedő csíkokat nyomjuk kissé össze, hogy ne maradjon rés a roló testén. Amikor minddel készen vagyunk, lekenjük őket tojással, és 180 fokos sütőben halvány pirosra sütjük őket. A kisült rolókat még melegen kell leszedni a csövekről. A töltelék a következőképpen készül: a füstölt tarját aprítógépbe tesszük, péppé zúzatjuk. Majd egy edénybe átkanalazva sűrű tejfölt és borsot adunk hozzá, sót még véletlenül se. Érdemes apránként adagolni a tejfölt a masszába, nehogy túl híg legyen. Kis visszahűtés után kezelhető kréme kapunk, ezt habzsák segítségével beletöltjük a rolókba.