
Hozzávalók:
- 50 deka gomba
- 10 deka reszelt sajt
- 10 deka sonka
- 50 ml tejföl
- 1 fej vöröshagyma
- olaj
- só, bors
Elkészítés:
A gombákat megmossuk, a szárát kitörjük. A hagymát és a gombaszárakat apróra vágjuk és olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a feldarabolt sonkát, majd a tűzről levéve a tejföllel kikeverjük. Ezzel a masszával megtöltjük a gombákat és egy teflonos tepsiben egymás mellé rakosgatjuk őket. Kb. 18o fokon 2o percig sütjük, majd megszórjuk sajttal és további 1o percig sütjük.
Gombapörkölt sajtos puliszkával – déli szomszédainktól
Puliszkát legutóbb a nagyanyám készített itthon. Most egy kicsit más összetevőkkel és más helyről, Szerbiából gyűjtöttem be ezt a finomságot. Gombapörkölttel tálaltam a családom nagy örömére és étvágyára.