Hozzávalók:

tésztához
- 25 deka liszt
- 1 deci víz
- 50 ml olaj
- csipetnyi só
töltelékhez
- 50 deka spenót
- 20 deka fetasajt
- 1 deci tejföl
- 1 deci tej
- 4 tojás
Elkészítés:
A megadott hozzávalókból összegyúrjuk a tésztát, majd kibéleljük vele a kivajazott formát. (Erre a legmegfelelőbb a gyümölcstorta sütőformája.) A tésztát villával megszurkáljuk, és előmelegített sütőben kb 1o percig sütjük. Ez idő alatt a spenótot hőkezeljük, majd leöntjük róla a vizet. Hozzáadjuk a fetát ( de bármilyen túró is helyettesítheti, csak akkor sózni is kell) a tejfölt, a tejet, a 4 egész tojást (amit előtte kicsit felverünk) a félig sült tésztára öntjük. Visszatesszük a sütőbe és kb 4o percig sütjük.
Spenótos rétes – déli szomszédunktól
Déli szomszédaink nagyon szeretik a kész réteslapokat, fantasztikus kreativitással töltögetnek bele mindenféle édeset és sósat. Ez most egy zöldséges, pontosabban spenótos változat. Érdekessége a tojások létszáma, és a hozzáadott kukoricadara. Pillanatok alatt elkészül!