Hozzávalók négy éhes szilveszterezőnek:
- 80 dkg tőkehalfilé
- 3 db tojás
- liszt (amennyit felvesz)
- ételízesítő (ízlés szerint)
- ½ liter sör
- 2 dl jégkocka
Elkészítés:
Először is készítsünk a lisztből, a tojásból, a jégből és a sörből sörtésztát. Az alapanyag maradjon hideg, hogy ne szívja meg magát olajjal. A megtisztított halat nagyjából 5 centis darabokra kell vágni, majd ételízesítővel megszórni. Az így előkészített haldarabokat alaposan forgassuk lisztbe, ezután a sörtésztába. Bő, forró olajban kell sütni. Kb. 10 perc alatt kész! Sültkrumplival fokhagymás majonézzel illetve fokhagymás, majonézes káposztasalátával is tálalhatod. BUÉK!
Amivel nem foghatsz mellé Londonban
Fish and Chips! Azaz sörtésztában sütött – leginkább – foltos tőkehal sült krumplival, majonézzel, ecettel, ketchuppal, sóval. Mindez – álcázott – újságpapírban, egy jó helyi sörrel! Egyszerűen parádés menü hétköz- vagy ünnepnap Londonban! Ez az, amit feltétlenül ki kell próbálnod! Én ezt – barátaimnak köszönhetően – a London Eye, vagyis a híres óriáskerék tövében kóstoltam! Isteni volt! Köszönet érte!