Hozzávalók:
- 40 dkg pulykamell
 - 6 evőkanál liszt
 - 3 evőkanál étkezési keményítő
 - 1 evőkanál olaj
 - 1 tojás
 - csipet só
 - 2 evőkanál víz
 - 1,5 kávéskanál sütőpor
 
A mázhoz:
Ezek a kedvenc pulykás receptjeink!
Ünnepi asztalunk egyik legfontosabb kelléke a pulyka! Most, hogy megkezdődött a farsang, biztosan sokan sütnek-főznek finomságokat, hiszen hagyományosan ez a nagy lakomák, mulatozások ideje! Nézzük, Nektek mely receptjeink tetszettek a legjobban?
Elkészítés:
A pulykamellet felkockázzuk. Egy keverőtálba tesszük a bunda hozzávalóit: lisztet, keményítőt, sót, tojást, olajat, sütőport, vizet, és egy robotgép segítségével sűrű, homogén masszát készítünk belőlük. Beleforgatjuk a felkockázott húsokat, majd hirtelen, bő forró olajban kisütjük a bundás húsokat.
Elkészítjük a mázat: Összekeverjük a mézet a ketchuppel és a chili porral, majd hozzáadjuk a szezámmagokat.
Ahogy kivesszük az átsült húsokat az olajból, rögtön beleforgatjuk a mázba, majd tálra szedjük.