Hozzávalók:
- 40 dkg pulykamell
- 6 evőkanál liszt
- 3 evőkanál étkezési keményítő
- 1 evőkanál olaj
- 1 tojás
- csipet só
- 2 evőkanál víz
- 1,5 kávéskanál sütőpor
A mázhoz:
Ezek a kedvenc pulykás receptjeink!
Ünnepi asztalunk egyik legfontosabb kelléke a pulyka! Most, hogy megkezdődött a farsang, biztosan sokan sütnek-főznek finomságokat, hiszen hagyományosan ez a nagy lakomák, mulatozások ideje! Nézzük, Nektek mely receptjeink tetszettek a legjobban?
Elkészítés:
A pulykamellet felkockázzuk. Egy keverőtálba tesszük a bunda hozzávalóit: lisztet, keményítőt, sót, tojást, olajat, sütőport, vizet, és egy robotgép segítségével sűrű, homogén masszát készítünk belőlük. Beleforgatjuk a felkockázott húsokat, majd hirtelen, bő forró olajban kisütjük a bundás húsokat.
Elkészítjük a mázat: Összekeverjük a mézet a ketchuppel és a chili porral, majd hozzáadjuk a szezámmagokat.
Ahogy kivesszük az átsült húsokat az olajból, rögtön beleforgatjuk a mázba, majd tálra szedjük.