Hozzávalók
- 2 citrom
- 2 narancs
- 10 dkg porcukor, vagy 4 ek cukorszirup
- 2 csésze zöld tea
- 2.5 dl konyak vagy pálinka (esetleg fele-fele)
- 1 dl rum (lehet fehér és barna vegyesen)
- 1 dl maraschino (vagy más édes likőr)
- 2 üveg (rozé) pezsgő
áfonya, narancs- és citromszeletek, menta díszítéshez

Elkészítés
Készítsd el a zöld teát és még melegen keverd el a cukorral, hogy teljesen feloldódjon. Öntsd egy nagy tálba, majd reszeld hozzá a citromok és a narancsok héját. Levüket préseld ki és add a keverékhez. Mehet bele a rum, a konyak (pálinka), a maraschino, add hozzá a mentát, a szeletelt citrusokat, az áfonyát (vagy bármilyen más gyümölcsöt). Fedd le a tálat és tedd hűtőbe egy-két órára. Szervírozás előtt öntsd fel két üveg pezsgővel.
Tipp: Elkészítheted alkoholmentes változatban is. Egyszerűen hagyd ki a rumot és a konyakot, de tegyél bele puncs fűszert, narancslevet (még jobb, ha valami egzotikusat választasz, pl. kaktuszt) kevés juharszirupot és alkoholmentes pezsgőt használj, de ne kölyökpezsgőt, mert az nem hozza azt az igazi aromát.