- 17 deka zöld saláta,
- 10 deka fehér szőlő,
- 30 deka főtt csirkemell,
- 2 főtt tojás
öntethez:
- 2 pohár joghurt,
- 1 k.k. mustár,
- só, bors
- 2 kanál majonéz
Elkészítés:
A salátát és a szőlőszemeket megmossuk, lecsepegtetjük, közben a tojásokat keményre főzzük. A csirkemellet enyhén vegetás vízben megfőzzük, ha kihűlt csíkokra vágjuk, és finoman összekeverjük a többi hozzávalóval. Az öntetnél felsorolt hozzávalókat kikeverjük, és a tányéron gusztusosan elhelyezett salátára öntjük. Egy igazán finom títórai vagy vacsora lehet a diétázóknak és a saláta-rajongóknak.
Tipp: ha a vasárnapi húslevesből veszed ki a csirkemellet, akkor még ízletesebb, és ezzel két legyet is ütsz egy csapásra.