Hozzávalók:
- 2,5 dl joghurt
- 1 ek ecet
- 0,5 dl olaj
- só. bors, paprika
- 1 nagy fejes saláta
- 2 nagy paradicsom
- 2-3 szál zöldhagyma
- 1 gerezd apróra vágott fokhagyma
Elkészítés:
Keverd össze az olajat, az ecetet, a joghurtot, majd ízesítsd a só-bors-paprika hármassal. Tépkedd össze megtisztított, majd leitatgatott salátaleveleket, kockázd fel a paradicsomot, karikázd fel a zöldhagymát. Tedd az egészet egy nagy üvegtálba, és jól keverd össze, de vigyázz, ne törjön meg a saláta!
Nizzai halsaláta – ahogy Márti szereti
Legszívesebben azt írnám, hogy ezt Nizzában tanultam, mert olyan elegáns lenne, de sajnos ez nem igaz. Már jóval korábban imádtam, minthogy arra jártam volna. A helyzet az, hogy minden, amiben hal van, az nálam már nyerő. Szóval az igazság: régen, egy nyelviskolában kaptam egy padtársamtól ezt a remek receptet – két nyelvtani fordulat között! Előnye, hogy a legegyszerűbb közértben is kapható hozzá minden! Itt a recept, nem fogsz csalódni!