A falatok közt volt sonkás, sajtkrémes, spenótos, füstölt lazacos, csak zöldségekkel töltött - alig tudtam választani. Most a sonkásat osztom meg Veletek, mert a környék egyik leghíresebb manufaktúrájából érkezett az alapanyag, ahol szintén nemrég jártam!
Hozzávalók (két éhes szájhoz):
- 2 db tortilla lap
- 6 db tojás
- 8 szelet (gép)sonka
- reszelt sajt
- 2 ek paradicsomos bab (konzervből)
- só
Elkészítés:
Csíkokra vágjuk a sonkaszeleteket, picit megsütjük őket némi olajon. A tojásokat felverjük, sózzuk, ráöntjük a sonkára, és hagyjuk készre sülni. Osztrák barátaink természetesen házi készítésű tortilla tésztát használtak. Ha kész, fagysztottat veszel, mindegyik lapot úgy egy 20 másodpercre mikróba kell tenni. A sonkás-tojásos masszát szépen elosztva elegyengetjük a tésztán, vékonyan megkenjük a paradicsomos babbal, jól megszórjuk reszelt sajttal. Óvatosan feltekerjük, majd nagyobb csíkokra vágjuk, és tálaljuk. Jó étvágyat!