Életforma.hu


A magyarok a palacsintára, a svédek a húsgolyóra esküsznek

A magyarok a palacsintára, a svédek a húsgolyóra esküsznek 

A Mastercard tizenkilenc európai országban kétezer embert kérdezett arról, hogy milyen változásokat tapasztaltak az otthoni gasztronómia területén a lezárások kapcsán. A kutatás szerint egy átlagos magyar felnőtt jelenleg 40 százalékkal több időt, heti 20 órát tölt el a konyhában.
Vegetáriánus burrito

Vegetáriánus burrito 

Ha egy kicsit a gyerekeitek kedvében szeretnétek járni, akkor tökéletes választás a vegetáriánus burrito, amit pillanatok alatt el tudtok készíteni a félórás ebédszünetben! Ígérem, ez egy szuper mexikói fogás!
Zöldséges burrito

Zöldséges burrito 

Tipikus zöldséges tex-mex stílusú étel. Jól hasznosítható benne a maradék, pl. akár egy húslevesben megfőzött zöldségből. A töltelék tetszés szerint módosítható, akár hússal is gazdagítható.
Dürüm csirkehúsból

Dürüm csirkehúsból 

A legjobb dürümöt egy eldugott kis sidei utcácskában ettük egy irtó cuki idős bácsikánál ahova azóta visszatérő vendégek vagyunk. Igazi kis talponálló , streetfood jellegű étkezde. Ott választhatsz borjúból, csirkéből és leöblítheted egy jó kis ayrannal az egészet. Na de maradjunk az én konyhámban, ahol most egy csirkés dürüm készült, csirkecombból és csirkemellből. Pammer Lívia konyhájának egyik gyöngyszeme következik!
Burrito koszorú Maxtól

Burrito koszorú Maxtól 

Töltött tortilla, kicsit másképpen. Nagyon szeretjük a tortillát, legyen töltve bármivel. Ez most egy szárazabb töltelék, nem annyira szaftos, de ha tálaláskor megöntözzük egy kis tejföllel, akkor pompás lesz a végeredmény - ajánlja egyik legfrissebb receptjét Max.
Takarj be, drágám egy jó wrappal!

Takarj be, drágám egy jó wrappal! 

Avagy, mit szervírozzunk egy nagyszabású, nemzetközi sajtótájékoztató délelőttjén a kávé vagy a tea mellé? Többek között a különböző wrap-falatok kápráztatták el az idei ROTO szakmai sajtónap résztvevőit. A német cég ezúttal Grazban tarotta éves ismertetőjét, és a vállalat valamennyi helyi munkatársa segítkezett a lebonyolításban - így a vendéglátásban is. A 16 országból érkezett, mintegy 80 újságíró mindegyike talált ízlésének megfelelő falatokat, amihez a helyi, stájer gazdák hozták a hozzávalókat! Próbáljuk meg utánozni mi is!      
Grillezett poblano paprika krémleves

Grillezett poblano paprika krémleves 

Előre szólok, hogy amit most készítettem, az nem egy autentikus mexikói étel - csupán az alapanyag mexikói, legalábbis a magokat tekintve. Tavasszal, amikor kinn voltunk Eszterrel, akkor hoztunk egy zacskónyi poblanot, amiket természetesen meg is eszegettünk - a magokat azonban megszárítottuk. Esztike klasszul elültette a magocskákat, palántázott - a gyönyörű, napsütötte nyár pedig megtette a hatását - egy rakás paprikát sikerült a garázsunk oldalán és a hátsó kertben is megtermelni. Hetek óta esszük őket - most pedig a kisebbekből levest terveztem készíteni - aminek a folyamatát most láthatjátok - írja Hegyvári Zoltán.  
Sopa Azteca - magyarul azték leves

Sopa Azteca - magyarul azték leves 

Az azték leves kb. olyan népszerűségnek örvend, mint nálunk a gulyásleves. Húsimádó barátunk elsőként Pueblában kóstolta, de annyira bejött az illat és ízvilága, hogy itthon is megpróbálta. A végeredmény a család szerint nagyon jó lett - egy igazán tartalmas, ízletes leves került az asztalukra. (Amit nagyon sajnál, hogy elfelejtette az avokádót, ugyanis tálaláskor avokádó csíkokat kellett volna a levesre pakolni, de kiment a fejéből... )
Tortillatekercs konfitált hosszúcombból

Tortillatekercs konfitált hosszúcombból 

Ez egy különlegesen finom, puha, gazdag ízvilágú vendégváró. Érdemes vele egy picit többet foglalkozni. Persze a picit több az nagyrészt abból áll, hogy a konfitálás  a szokásosnál időigényesebb eljárás, hisz alacsony hőfokon válik puhává a húsunk. Az eljárás több évszázados, csak most kapott egy jó kis francia nevet. A fűszerek nagyszerűen átjárják a húst úgy, hogy esze ágában sincs elveszteni a méltóságát, és nem szárad ki!    
Csirkés tekercs 

Csirkés tekercs  

Mindegy, hogy wrapnak hívjuk, tortillának, pitának, ezeknek a tekercseknek közel azonos az alapjuk, mégpedig valamilyen egyszerű laposkenyér, melyet a világ számos országában ismernek és szeretnek.

Babos quesadilla 

A tortilla lapokban az a jó, hogy nagyon sokféle töltelékkel adhatjuk asztalra őket. No persze csak akkor, ha tartunk othon tortillát. Zoltán receptje eléggé meggyőző érv amellett, hogy legyen kéznél mindig egy csomag belőle.

Csirkés tortilla tekercs 

Jó, ha tartunk otthon tortilla lapokat, nagy segítség lehet bármelyik estén, ha gyorsan kell vacsorát készítenünk.  Általában 8 darabos kiszerelésben árusítják, nagyobb élelmiszer-áruházakban vagy delikátokban beszerezhető. Érdemes belőle több csomaggal venni, szavatossági ideje általában elég hosszú, és nagyon változatosan tudjuk használni.

Csirkés fajita 

Nem vagyok híve a készen vásárolt poroknak, mixeknek. Van azonban olyan eset, amikor engedek az elveimből, és ezek a nemzetközi konyha bizonyos ételeinek elkészítése. A fajitához készen vásárolt keveréket szoktam használni.

Csirkés tortillatekercsek - paradicsomszósszal 

Ahol sok nő dolgozik egy helyen, ott a pletyka és a divat téma mellett a leggyakoribb esemény a receptek cseréje szóban és írásban. Így történt ez a minap is, amikor egyik kolléganőm tortillatekercsétől illatozott a közös konyha. Azonnal lecsaptunk rá...

Egészséges tortilla 

A tortillát is el lehet készíteni egészséges alapanyagokból, így lassul a felszívódás, tovább tart jóllakott állapotban, tartalmas és finom. Próbáld ki!

Egészséges tortilla zabpehelyből 

A tortilla tekercs egészséges és egyszerű étel, hisz friss zöldségekkel, könnyű csirkehússal tölthetjük meg. A szűk keresztmetszet maga a tészta... De nem ez a verzió! Garantáltan diétás és egészséges!