
Hozzávalók:
12 db tortilla lap
- paradicsomszószhoz:
2 kanál olaj
1 fej reszelt hagyma
1 gerezd fokhagyma
1 paprika darabolva
40 deka paradicsom darabolva
petrezselyemzöld
1-2 kk citromlé
1 kanál vegeta, só, bors
- húsos töltelékhez:
50 ml olaj
30 deka felkockázott csirkemell
15 deka reszelt sajt
1-2 kanál a paradicsomszószból
2 deci tejföl
1 kanál vegeta
Elkészítés:
Első lépésként a paradicsomszósz hozzávalóit feldaraboljuk (paprika, paradicsom,petrezselyemzöld), hozzáadjuk a lereszelt fokhagymát és vöröshagymát, és két kanál olajon megdinszteljük. Kb 5-1o percig főzzük, miközben ízesítjük a vegetával, borssal és a citromlével, majd pürésítjük (turmixoljuk).
A második menetben felkockázzuk a csirkemelleket, majd az előírt olajmennyiségen megpirítjuk. Tűzről levéve hozzáadjuk a paradicsomszószt, a tejfölt és a reszelt sajtot. Vegetával ízesítjük.
A harmadik felvonásban a tortillákat megtöltjük a húsos töltelékkel, ráöntjük a paradicsomszószt, megszórjuk reszelt sajttal és 19o fokon 15 percig lefödve sütjük.
A tortillás finomságért cserébe, kapott tőlem egy gombás makarónis pizzát. Írásban...