Hozzávalók:
- 2 fej lila hagyma
 - 2 csirkecomb (alsó és felső együtt)
 - 4 gerezd fokhagyma
 - 400 g egész, hámozott paradicsom (én konzervből dolgoztam)
 - kb. 1 l csirke alaplé (+ én a csirkecombok főzőlevét is beleöntöttem a levesbe)
 - 1 doboz vörösbab konzerv
 - ½ doboz kukorica
 - 1 ek oregano
 - 1 ek petrezselyem
 - 1 ek szárított koriander levél
 - ½ ek római kömény
 - 1 ek füstölt, őrölt paprika
 - 1 kk chili por
 - 10-12 dkg lágyabb sajt
 - 3-4 tortilla lap
 - ½ avokádó (én ezt elfelejtettem)
 - só, bors
 
Elkészítés:
Elsőként a két csirkecombot felteszem egy lábasban megfőzni, amibe megy fokhagyma, fűszerek, só és bors. Amint a húsok megpuhulnak, akkor egy villával a csontokról letépkedem őket - a csontok pedig mennek Samu kutyánknak, Ő is hadd örüljön. Egy nagyobb lábasban olajon elkezdem megdinsztelni a felkockázott lila hagymákat, illetve kicsit megpirítom a római köményt is. Amint jó a hagyma, úgy jöhet a füstölt paprika, majd a paradicsom konzerv - és az összes fűszer. Hagyom, hogy a paradicsomos alap egy kicsit rotyogjon, majd érkezhet az alaplé is. Ezt követi a botmixer - amivel klasszul homogén állapotúra varázsoljuk a leveskénk alapját. Most, hogy kész az alap, jöhetnek a tartalmasabb összetevők. A széttépkedett húsokat beleszórjuk a lébe, majd jöhet a kukorica és a bab is - majd kóstolgatunk, igény szerint fűszerezünk, chilizünk. Egy serpenyőben vékony olajon lepirítjuk a felcsíkozott tortillákat - majd lassan tálalunk is. A tányérba merjük a forró és tartalmas levest, megszórjuk sajtkockákkal, majd tortilla csíkokkal - teszünk rá avokádó csíkokat, és lehetőség szerint friss koriander leveleket is. Jó étvágyat!