Életforma.hu


Egy klasszikus édesség a tokajihoz az Aszú Világnapján

Egy klasszikus édesség a tokajihoz az Aszú Világnapján 

Gyertyafény, meleg pléd és a gyerekkorunkat idéző ünnepi sütemények – az év különleges, felejthetetlen pillanatai. Ha mindezt egy pohár borral kísérnénk, miért is ne lenne az pont Takaji Aszú? Koccintsunk tehát aszúval, és örökítsük meg a #KoccinsAszuval hastage segítségével, hogy mások is ünnepi hangulatba kerüljenek ezen a remek napon! Ja, és együnk hozzá egy kis birsalmasajtot! Kandikó Éva barátnőm receptjét ajánlom figyelmetekbe! 
Sopa Azteca - magyarul azték leves

Sopa Azteca - magyarul azték leves 

Az azték leves kb. olyan népszerűségnek örvend, mint nálunk a gulyásleves. Húsimádó barátunk elsőként Pueblában kóstolta, de annyira bejött az illat és ízvilága, hogy itthon is megpróbálta. A végeredmény a család szerint nagyon jó lett - egy igazán tartalmas, ízletes leves került az asztalukra. (Amit nagyon sajnál, hogy elfelejtette az avokádót, ugyanis tálaláskor avokádó csíkokat kellett volna a levesre pakolni, de kiment a fejéből... )
Erika csókja - vetekszik az igazival

Erika csókja - vetekszik az igazival 

Mióta nyugdíjba ment kedvenc szomszédasszonyom, Erika, isteni sütiket készít az unokáknak. Mindig is nagyszerű finomságok kerültek ki a keze alól, de ez az édesség valami csodálatos! Mindig hoz kóstolót, de ez frissen csak úgy párolgott... vagyis, még le sem tette az asztalra a tányért, már el is elfogyott...
Birsalmasajt, az ősz favoritja

Birsalmasajt, az ősz favoritja 

A birsalmát nyersen, gyümölcsként nem fogyasztjuk, de magas pektin tartalmát kihasználva kiváló birsalmasajtot készíthetünk belőle, ami jól fog jönni téli estéken csemegeként, vagy majd a karácsonyi süteményekbe.